SEO-barát WordPress témák

Tudd meg, hogy miért fontos a megfelelő SEO-barát WordPress téma kiválasztása 2021-ben!

Egy jól megválasztott WP téma magába foglalja a márka auráját, és segít jó felhasználói élményt nyújtani a weboldal látogatók számára. Azonban a weblap tulajdonosok gyakran megfeledkeznek a keresőoptimalizálásról (SEO).

A nem SEO-barát, vagy még rosszabb esetben egy lassú WordPress sablon valódi akadályt jelenthet a kiélezett Google rangsorolási versenyben.

Minden honlap szeretne a keresőmotor első oldalára kerülni (SERPs), és mivel a magasabb helyezések több organikus forgalmat, potenciális ügyfelet és bevételt eredményezhetnek – ez az egyik legfontosabb elem, amelyre koncentrálnod kell.

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venned a WordPress téma kiválasztásakor?

A legjobb WordPress sablonok amellett, hogy lenyűgözőek és a legújabb SEO technikák alapján optimalizáltak:

  1. Legyenek reszponzív kialakításúak vagyis mobilra, tabletre is optimalizáltak.
  2. Támogassák a legtöbb beépülő modult, például a WooCommerce, Jetpack, Akismet, és a Google Analytics pluginokat.
  3. Rendelkezzenek letisztult kóddal, hiszen a tiszta kód és a keresőoptimalizálás kéz a kézben járnak. Ennek az az oka, hogy a tiszta kóddal rendelkező WordPress témák gyorsabb oldalbetöltődésre képesek, mellyel segítik a SEO rangsorolást

Hogyan javíthatsz weboldalad betöltődési sebességén?

Érdekes adat, hogy az Amazon olyan teszteket végzett, amelyek kimutatták, hogy évente 1,6 milliárd dollárt veszítenek, ha csak egy másodperccel is lassul a platformjuk.

A jó hír az, hogy sokkal könnyebb javítani a betöltődési sebességen, mint megírni egy 2000 szavas blogbejegyzést!

Íme három technika, amelyet azonnal bevethetsz:

  • Az URL végére írj törtvonalat. Ezzel azt mondod a szervernek, hogy nincsenek fájl gyűjtemények, amelyeket keresni kell, és ez az oldal a végső cél. Tehát a weboldal.hu/valami helyett az URL -nek a weboldal.hu/valami/ feliratot kell tartalmaznia.
  • Mivel nem szeretnéd, hogy a képeid 1 MB-nál nagyobbak legyenek, ezért tömörítsd és megfelelően optimalizáld a weboldalad képeit.
  • Használd a gyorsítótárat. Amikor egy weboldal a gyorsítótárba kerül, a szerver menti az oldalak másolatait, így nem kell mindent a nulláról kezdeni, amikor betölti az oldalt.

Ha csak ezt a 3 dolgot megteszed akkor azt fogod tapasztalni, hogy csökkeni fog weblapod betöltési ideje, és elindul honlapod felfelé a Google keresési rangsorában.

Felveszem veletek a kapcsolatot!

Berta Gergő
06 30 386 2627
gergo.berta@maxi.onlinevagyok.com