A hasznos tartalomgyártásnak minden vállalat marketingstratégiájának középpontjában kell állnia.
A mai digitális korban a fogyasztóknak egyre nagyobb igényei vannak, ezért többet követelnek a márkáktól, mint valaha.

Korábbi bejegyzésünkben bemutattuk, hogy melyek azok a hibák, amiket a legtöbb vállalat elkövet, amikor a marketing stratégiájukat tervezik. Mire figyelj, ha szeretnéd elkerülni azokat a baklövéseket, amelyek az eredménytelen és pazarló marketing kampányokhoz vezethetnek.

Arra is kíváncsi vagy, mi a receptje, hogyan ragadd meg a vevők figyelmét és elnyerd hűségüket?
Olyan értékes és vonzó tartalmat kell nyújtanod számukra, amely az igényeikhez és érdeklődési körükhöz igazodik.

De miért is olyan fontos ez? Cikkünkből kiderül, hogy miért elengedhetetlen a hasznos tartalomgyártás minden sikeres marketingkampányhoz, és hogyan segíthet kiemelkedni a zsúfolt piacon. Csapjunk bele!

Kik élnek a hasznos tartalomgyártással?

Hasznos tartalomgyártás

A hasznos tartalomgyártást a marketingesek túlnyomó többsége használja, hiszen a hagyományos marketing percről percre kevésbé hatékony. A világ számos kiemelkedő szervezete mellett, kisvállalkozók és egyszemélyes üzletek is űzik világszerte.
Hogy miért? Mert megéri!

A hasznos tartalomgyártás 4 fő előnye

Konkrétan négy meghatározó oka vannak, hogy a hasznos tartalomkészítés hosszú távon megéri a befektetett munkát és energiát:

 1. Növekvő értékesítés
 2. Költségmegtakarítás
 3. Hűséges ügyfelek
 4. A tartalom, mint profitközpont

Hasznos tartalom – növekvő értékesítés

A célközönségedet megszólító értékes, informatív tartalmak létrehozásával és megosztásával:

 • bizalmat teremthetsz
 • tekintélyt építhet,
 • több eladást érhetsz el.

Új ügyfeleket vonzhatsz, akik hűséges vásárlókká válhatnak:

 • blogbejegyzéseken,
 • közösségi médián,
 • hírleveleken és más tartalmi formákon keresztül történő oktató és szórakoztató tartalmak megosztásával.

A költséghatékony és hasznos tartalomgyártás

Hasznos tartalomgyártás

A mai üzleti világban a költségcsökkentés fontosabb, mint valaha. Kihívást jelenthet azonban a kiadások csökkentése anélkül, hogy feláldoznád a marketingtevékenységek minőségét.

Itt jön a képbe a tartalommarketing:

 • A közönségére rezonáló, kiváló minőségű tartalomba való befektetéssel a hagyományos hirdetési módszerekhez képest alacsonyabb költséggel vonzod be és tarthatod meg ügyfeleit.
 • A tartalommarketing segítségével márkád előkelő helyen pozícionálhatod az iparágadban, bizalmat építhetsz a célpiacodon, és konverziókat érhetsz el. Mindezt úgy, hogy közben pénzt takaríthatsz meg a drága reklámkampányokra.

Hűséges ügyfélkört szeretnél kiépíteni?

Informatív és vonzó tartalmak létrehozásával, amelyek rezonálnak a közönségedre, nem csak meglévő ügyfeleid visszatérését biztosítod, hanem új ügyfeleket is bevonz, akik értékes ismereteket és megoldásokat keresnek.

Ráadásul a közösségi média és az e-mail marketing erejével könnyedén elérheted célközönségedet, és rendszeresen kapcsolatba léphetsz velük – így márkád a figyelem középpontjában marad, és hosszú távú kapcsolatokat ápolhatsz ügyfeleiddel.

A tartalom, mint profitközpont

Ha olyan kiváló minőségű, értékes tartalmat hozol létre, amely közvetlenül a vevők fájdalmas pontjait és vágyait célozza meg:

magasabb konverziót,

több bevételt generál.

A megfelelő tartalmi stratégiával és kivitelezéssel minden tartalom hatékony eszközzé válhat vállalkozásod növekedése és céljaid elérése érdekében.

A tartalom a marketing jelene és jövője

Hasznos tartalomgyártás

A tartalommarketing olyan stratégiai marketingmegközelítés, amellyel értékes, releváns és következetes tartalmak létrehozására és terjesztésére összpontosítasz, hogy vonzóvá tedd és megtartsd a világosan meghatározott közönségedet- és persze nyereséges vásárlói akciókat ösztönözzön.

Ahelyett, hogy termékeid vagy szolgáltatásaid reklámoznád, valóban releváns és hasznos tartalmat nyújtasz az érdeklődőknek és ügyfeleknek, hogy segítsd őket problémáik megoldásában.

Nincs sikeres marketing hasznos tartalom nélkül

Függetlenül attól, hogy milyen típusú marketing taktikát használsz, a tartalomgyártásnak a folyamat része kell, hogy legyen, nem egy különálló művelet.

A minőségi tartalom a marketing minden formájának része:

 • Közösségi média marketing: a tartalommarketing-stratégiád megelőzi a közösségi média stratégiádat.
 • SEO: a keresőmotorok jutalmazzák azokat a vállalkozásodat, ha minőségi, következetes tartalmat teszel közzé.
 • PR: a sikeres PR-stratégiádnak olyan témákkal kell foglalkoznia, amelyek az olvasókat érdeklik.
 • PPC: a PPC sikeres működése mögött közönségvonzó tartalomra van szükséged.
 • Inbound marketing: a tartalom a kulcs a bejövő forgalmad és a leadek növeléséhez.

 

A mai digitális korban a hasznos tartalom létrehozása már nem csak lehetőség, hanem szükségszerűség. A közönségét minden nap túláradó mennyiségű információval bombázzák, és csak úgy tud kitűnni, ha valami értékeset kínál nekik.

Legyen szó egy informatív blogbejegyzésről, egy magával ragadó videóról vagy egy hasznos útmutatóról, a hasznos tartalomnak megvan az ereje ahhoz, hogy vonzza, oktassa és megtartsa a közönségét. Enélkül a marketing erőfeszítései elmaradnak.

Kínálj olyat közönségednek, aminek nem tudnak ellenállni – hasznos tartalmat!