Hogyan készül a hatásos TikTok tartalom?

A közelmúltban hatalmas elmozdulás történt a videós tartalmak felé, ami a TikTok felemelkedéséhez kapcsolódik. Ennek eredményeképpen a felhasználók elvárják, hogy a közösségi médián belül és gyors és magával ragadó videókat készíts. Hogyan tűnj ki a tömegből?

Előző bejegyzésünk egy olyan limitált ajánlatunk lehetőségéről szólt, aminek megragadásával az idei évedet az eddigi legütősebb éveddé fejlesztheted.

Bár a közösségi média már két évtizede létezik, folyamatosan változik, ahogy a trendek jönnek és mennek, és új platformok jelennek meg a piacon.

A videotartalmaknak ma már nagyobb az organikus elérésük, mint a képi tartalmaknak, a TikTok pedig szenvedélyes tartalomkészítők közösségét hozza létre. Hogyan adhatsz hangot márkádnak a platformon?

Miért legyen hatásos TikTok tartalom a tarsolyodban?

Hatásos TikTok tartalom

A hatásos TikTok tartalom fontossága ma már megkérdőjelezhetetlen. A piacra lépő új márkák egyre inkább e médiaplatform felé orientálódnak.

Miért nyújt valódi lehetőséget, hogy sikeres legyél a leggyorsabban növekvő közösségi felületen?

 • kevesebb a hirdetés,
 • kevesebb a konkurencia.

A Facebookon és az Instagramon tíz hirdetésre egy hirdetés jut a TikTokon. Tehát reális esélyed van arra, hogy a terméked vagy a márkád láthatóvá váljon – kitűnj a tömegből.

A hatásos TikTok tartalom módszerei

Megvan az az érzés, amikor a szívedből szól egy dal, és egyszer csak a kedvenc applikációdba lépés után már egy tök ismeretlen ember TikTokján hallod azt a zenét? Az a pillanat, amikor azonnal rákattintasz a követés gombra, hogy ne maradj le a továbbiakról?

Nos, éppen az ilyen hatásos TikTok tartalom elkészítéséről lesz szó, mellyel elnyerheted közönséged szimpátiáját.

A TikTok ugyanis az a platform, ahol az emberek előtt megnyílik a világ, és lehetőséget ad arra, hogy egyetlen videóval óriási hatást érj el. Csak ismernünk kell a megfelelő trükköket és módszereket, hogy a saját sztoridat elmesélve hódító videókat készíthess.

Ha te is tudni szeretnéd, hogy mi az a varázslat, ami minden TikTok tartalomnál szükséges ahhoz, hogy igazi hatást érj el, akkor olvass tovább, és fedezd fel a legjobb tippeket és trükköket!

 1. Hozz létre minőségi tartalmat, amely organikusan növekszik!

A TikTok nagyszerű lehetőséget kínál a márkáknak az organikus növekedésre.

 • A TikTok ráugrik a trendekre, és ezt felhasználhatod arra, hogy felerősítsd elérésedet.
 • Más platformokkal ellentétben, amelyek a PPC marketingre támaszkodnak az elérés növelése érdekében, ezen a platformon okos tartalomfigyeléssel növelheted az elérést.
 • Ennek legjobb következményeként a tartalmad vírusként fog terjedni!

A TikTok algoritmusai hihetetlenül hatékonyan illesztik össze a tartalmakat a megfelelő közönséggel.

Ha olyan briliáns tartalmat készítesz, amely egy bizonyos közönségnek vagy közösségnek szól, az algoritmus el fogja juttatni azt hozzájuk. Ez lehetővé teszi, hogy a fizetett hirdetésekre való támaszkodás nélkül növeld a követőid számát.

Ne felejtsd el, hogy a tartalmadnak először is magával ragadónak kell lennie. Az okos algoritmus nem kompenzálja a rossz minőségű tartalmat.

Hatásos TikTok tartalom

 1. Tervezd meg előre a TikTok tartalmad!

A minőségi tartalom tervezést igényel.

 • Bár a TikTok spontán, kötetlen „személyiséget” alakított ki, mégis jutalmazza a kiváló minőségű, gondosan átgondolt stratégiát.
 • Ahogy más platformokon történő posztoláskor, úgy itt is érdemes tartalmi naptárral rendelkezned, hogy strukturáld a posztolási ütemtervet.
 • A TikTok gyorsan változik, és a tartalom gyakran reaktív, attól függően, hogy milyen trendek vagy témák kapnak figyelmet. Ezért hagyj helyet a naptáradban ezeknek a reaktív posztoknak, és szánj egy kis időt a trendek megfigyelésére és annak eldöntésére, hogy melyek azok, amelyek rezonálnak a márkádra.
 1. Megfelelő mennyiségű tartalom a megfelelő időben

A TikTok egy trendvezérelt platform. Ha sikeres akarsz lenni, folyamatosan nyomon kell követned a feltörekvő trendeket, és okosan kell megválasztanod a közzétett tartalmak mennyiségét, hogy kihasználhasd őket. Jó pár TikTokos naponta háromszor, akár többször is posztol.

Tartsd szem előtt a posztolás megfelelő időpontjait is. Minél több minőségi tartalmat kell minél több szem elé juttatnod!

 1. Szórakoztass!!!

Egyes márkák vonakodnak a TikTok-kal való kapcsolattól – úgy érzik, hogy az nem illeszkedik a márkájukhoz. Mások kifejezetten a TikTok számára készítenek önfeledt tartalmakat.

Minden platformnak megvan a maga identitása:

 • a LinkedIn egy szakmai hálózat, amely általában a B2B közönségnek szól,
 • a Facebook és az Instagram egy laza és barátságos közösségi platform,
 • a TikTok pedig a szórakoztatás mesterplatformja.

Ezért kell óvatosnak lenned a tartalmaid újra felhasználásakor. Úgy kell finomítanod, hogy illeszkedjen célközönséged identitásához.

 1. Tudd, mi trendi!

Egyes nagyvállalatnak vannak olyan munkatársai, akik a trendek megfigyelésére és a köréjük épített tartalmakra szakosodtak.

Azonban rengeteg cég nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy elengedő időt tudjon szánni a megfigyelésre és a kivitelezésre fordítani – itt jövünk képbe MI, mint segítség!

Óvatosan bánj az olyan tartalmak közzétételével, amelyek az aktuális trendekhez kapcsolódnak.
Ha átgondolatlanul teszed, vannak esetek amikor cinikusnak vagy akár sértőnek is tűnhet.

Találj módot arra, hogy a trendet megfontoltan kapcsold össze a márkatörténeteddel.
Például rávilágíts a márkád értékeire.

Hatásos TikTok tartalom

Ne feledd, hogy a TikTok rengeteg lehetőséget rejt magában, és csak rajtad áll, hogy mennyire kreatív és hatásos tartalmakat hozol létre.

Az a kulcs, hogy valódi kapcsolatot teremts a közönségeddel, és hogy megmutasd nekik az igazi énedet. Ha sikerül elérned ezt a kötődést és kapcsolatot a követőiddel, akkor az biztosan óriási eredményeket fog hozni a TikTok oldaladnak, és az üzletednek is.

Soha ne add fel, és mindig légy nyitott az új ötletekre és kihívásokra.
Csak így érheted el a valódi sikert a TikTok világában!