A tartalommarketing taktikák alkalmazása az utóbbi években rohamosan növekedésnek indult, mivel komoly előnyöket kínál a marketing más hagyományos formáival szemben.

Ma már az ügyfelek elérésének egyik leghatásosabb módjaként tartják számon.
Növekvő népszerűségének köszönhetően azonban most nagyobb a verseny, mint valaha!

Előző bejegyzésünkben arról kaptál részletes tájékoztatást, hogy a COVID járvány lecsengését követően az sikeres e-mail marketing stratégia miért helyeződött leginkább a kapcsolattartásra és a márkaépítésre.

Ha szeretnéd tudni, hogyan különböztesd meg magad a versenytársaktól a tartalommarketing segítségével, aktuális témánk igencsak a segítségedre lesz.

Itt az ideje, hogy alaposan átnézd és újratervezd marketingkampányaidat!
Íme a mi listánk azokról a tartalommarketing trendekről, amelyek elterjedtek, örökzöld stratégiák, vagy már elfáradt módszerek.

Miért lényeges a tartalommarketing taktikák alkalmazása?

Tartalommarketing taktikák

A tartalommarketing taktikák alkalmazása olyan digitális marketing előny, mellyel olyan tartalmakat hozhatsz létre és oszthatsz meg online, hogy az élmezőnybe helyezheted márkád, termékeid és szolgáltatásaid.

Szoros kapcsolatot építhetsz ki a meglévő és a potenciális ügyfeleiddel azáltal, hogy értékes tartalmat nyújtasz számukra.

A tartalommarketing számos formát ölthet, többek között:

 • videókat
 • blogokat
 • webináriumokat
 • podcasteket
 • közösségi média posztokat

Hatékony stratégia alkalmazásával webhelyed láthatóságát is növelheted a keresési eredményekben.

A közönségvonzó tartalommarketing trendek

Ugyan e stratégiák egyike sem vadonatúj, számíthatsz, hogy egyre inkább dominánsabbá válnak, ahogy hirdetőként felismered erejüket.

Hogyan fokozza az elköteleződést a játékos felhasználói élmény?

Tartalommarketing taktikák

A gamifikáció a játékélményre épít. Egy olyan technika, amelyet arra használhatsz, hogy a felhasználókat konkrét cselekvésekre motiváld. Ez sokféleképpen nézhet ki, de lényegében azt jelenti, hogy létrehozol valamit, amivel a felhasználó játszhat.

Létrehozhatsz egy játékot (lehet fizikai vagy digitális), amely kapcsolódik az általad kínált termékhez vagy szolgáltatáshoz. Az ilyen típusú mechanikát “oktató játéknak” nevezik, mert a felhasználók a játék során tanulnak a termékedről vagy szolgáltatásodról.

Az elköteleződést fokozhatod úgy is, hogy bizonyos feladatok elvégzéséért pontokat adsz, vagy vásárláskor kiemelsz egy terméket a termékkatalógusban.

A közönség bevonása úgy is kinézhet, hogy általános interaktív funkciókat adsz hozzá weboldaladhoz vagy blogbejegyzéseidhez.

A következő ötleteket vetheted be például:

 • Közvélemény-kutatások
 • Kvíz
 • Kérdőívek
 • Interaktív infografikák

Valójában bármit használhatsz, ami lehetővé teszi ügyfeleid számára, hogy saját feltételeik szerint fedezzék fel terméked vagy szolgáltatásod különböző aspektusait.

Milyen szupererőre tehetsz szert videó marketinggel?

A Wyzowl szerint a vállalkozások 86%-a alkalmazza valamilyen formáját, a HubSpot szerint pedig a marketingesek 87%-a szerint ez növelte a forgalmat.

Számos oka van annak, hogy a videó marketing népszerűségének. Nemcsak azért, mert nagyszerű felhasználói élményt nyújt, hanem azért is, mert a videó egy erőteljes módja annak, hogy célközönséged bevond a márkádba és üzenetébe.

Hogyan készíthetsz egyszerűen videókat?

Az animációs szoftverek és videószerkesztő eszközök, mint például a Canva segítségével soha nem volt még ilyen egyszerű videókat készíteni.

Mindössze annyit kell tenned, hogy felveszed a saját vagy valaki más hangját, hozzáadsz néhány animált képi elemet, és máris elkészíthetsz egy magával ragadó videót, amely az elejétől a végéig elmeséli a történetedet.

Fáradt tartalommarketing taktikák, melyeknek lefőtt a kávé

Rossz influencerek

Az influencer marketing már jó pár éve felfelé ível, de lassan elérkezik a telítettségi ponthoz.
Önmagában nem rossz dolog, sőt, a legtöbb marketinges nagyon is hatékonynak tartja.

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy a márkák olyan hírességeket próbálnak kiválasztani, akik tengernyi követővel rendelkeznek, de nincs tényleges kapcsolatuk a termékekkel.

Egy gyors Google-kereséssel rengeteg példát találhatsz olyan influencerekre, akiket nyilvánvalóan nem érdekel, hogy mit reklámoznak. Ez a módszer semmit sem tesz hozzá a márkád iránti elköteleződés érdekében – és elég sokba fog kerülni neked.

Marketing stratégia mikro influencerekkel

Kisebb közönséget próbálnak megszólítani, de ők azok, akik valóban

 • időt
 • energiát
 • szakértelmet fognak áldozni a terméked népszerűsítésére.

Ennek eredményeképpen olcsóbbak, és nagyobb valószínűséggel léphetsz kapcsolatba olyan emberekkel, akiket valóban érdekel a terméked.

Ne akarj minden trendi stratégiát követve menő lenni!

Azzal, hogy túlságosan meg akarsz felelni mindenkinek, vagy a tinédzsereket igyekszel megszólítani, csak elidegeníted a közönséged többi részét – és valószínűleg a gyerekeket is.
Ezért jobb, ha szakítasz a mémekkel és a fura „haver marketinggel”.

Az internet gyorsan változik. Ami egy nap még vicces és időszerű mém lehetett, mire egy posztot teszel közzé, már túlzásba eshet és elavulhat. Ez azonnal megpecsételheti a marketingedet, és a közönséged kiszagolja, ha nem vagy hiteles.

Ok, de akkor milyen az eredményes tartalommarketing taktika?

Tedd azt, amihez értesz! Azok a márkák, amelyek sikerrel vitték véghez a kötetlenebb marketingstílust, azt játsszák el, amit ismernek, és nem adják ki magukat annak, amik nem ők.

Ha kétségeid támadnak, maradj az olyan tanulságos és hasznos tartalmaknál, amelyekről tudod, hogy közönséged kötődni fog hozzájuk.

Élj az örökzöld tartalommarketing taktikákkal!

Tartalommarketing taktikák

A trendek jönnek és mennek, de néhány dolog változatlan marad.
A szó ugyan elcsépelt már, de valóban elengedhetetlen eszközöd: kínálj minőséget!
Bár az, hogy mi a minőségi tartalom, szubjektív, általában azért felismerhető.

Miért nélkülözhetetlen a tartalommarketing minősége?

 1. A magas minőségű tartalom bizalmat épít a közönséggel
 2. A tartalomra fordított gondosság és figyelem visszatükröződik a termékedre, szolgáltatásodra.
 3. Segít a SEO rangsorolásban. A Google előnyben részesíti a jobb minőségű tartalommal rendelkező webhelyeket, és magasabbra sorolja őket a keresési eredményekben.
 4. Javítja a konverziós arányokat. Az emberek nagyobb valószínűséggel vásárolnak tőled, ha hitelesnek találják a weboldaladat.
 5. Növeli az ügyfélmegtartást. Azok az ügyfelek, akik hasznosnak és vonzónak találják a webhelyed, nagyobb valószínűséggel térnek vissza újra és újra hozzád, hogy vásároljanak vagy további cikkeket olvassanak.

Blogolj, gyártsd folyamatosan a hasznos tartalmakat!

A blogolás a digitális tartalommarketing egyik első formája volt, amely a 90-es évek közepén indult, és azóta csak felgyorsult. Ma már az internetezők 77%-a olvas blogokat, és naponta több mint 4,4 millió blogbejegyzést tesznek közzé.

A blog hatékony eszköz a hasznos tartalom népszerűsítésére és a márka láthatóságának növelésére.
Kiváló módja, hogy megoszd szakértelmedet és tudásodat a potenciális ügyfelekkel, hogy növeld a márkaismertséged és forgalmat generálj.

A megszakító reklámok ideje lejárt, a tartalommarketing a jövő!
Az emberek olyan márkákhoz akarnak kapcsolódni, amelyek hasznosak és szórakoztatók számukra, és összhangban vannak az értékeikkel.

Használd ki azt rengeteg lehetőséget, amiket a tartalommarketing taktikák adta előnyök nyújtanak, és alakítsd ki nyerő saját stratégiád, hogy vezető szerepet tölthess be az iparágadban.

Köszönjük megtisztelő figyelmedet – hamarosan újabb hasznos tartalommal jelentkezünk!

www.maximumbusiness.hu