A COVID-19 rendkívüli hatással volt az e-mail marketing jövőjére, hiszen a vásárlók online viselkedése drasztikusan megváltozott a vírus terjedése miatt.

A COVID előtt az elektronikus levelek kiküldési stratégiája főként a vásárlásra fókuszált.
A járvány lecsengését követően leginkább a kapcsolattartásra és a márkaépítésre helyeződött a hangsúly.

A vállalatok ma már a korábbinál több információt kínálnak vásárlóiknak üzleteik szolgáltatásairól, a vásárlás menetéről és biztonságáról. Az üzenetek tartalma is megváltozott, több empatikus, segítő jellegű üzenetet tartalmaznak a vásárlók számára.

Előző cikkünkben betekintést nyertél az eredményes reklámköltségvetés világába, illetve átfogó képet kaptál arról is, hogyan maximalizáld reklámtevékenységeid megtérülését.

Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, hogyan tervezd meg sikeres e-mail marketing stratégiád.

Miért hasznos a jövőben is az e-mail marketing?

 1. Az e-mail marketing továbbra is kulcsfontosságú marketing eszköz, mert célcsoportod számára a legjobban hozzáférhető platform, ahol üzeneteiket megkaphatják.
  Az e-mailek jelentős nyitási és kattintási arányokat produkálnak, ami jelentős bevétel növekedést jelenthet vállalatod számára.
 2. Stratégiád egyszerűen mérhető és módosítható, így könnyen optimalizálhatod a célzott eredmények érdekében. Az e-mail marketing lehetővé teszi a vásárlókkal való folyamatos kapcsolattartást, ami javítja a márkaépítést és a vásárlói lojalitást.

E-mail marketing

E-mail marketing: hogyan maradj versenyben?

Az online piac folyamatos változása miatt fontos, hogy folyamatosan fejlődj és alkalmazkodj a legújabb trendekhez.

Megfelelő szegmentálással és a célközönségre szabott tartalommal, valamint az automatizálás és a fejlett elemzés alkalmazásával érhetsz el sikereket.

Emellett figyelned kell a spam szabályok változásaira, valamint a mobilbarát e-mail sablonokra, hogy a vásárlók valós időben megkapják és interaktívan élvezhessék az e-maileiket.

Az e-mail marketing módszereid töretlen fejlesztésével megteremtheted a hosszú távú eredményeket, és fenntarthatod a jövőbeli versenyképességedet.

Célozd be a megfelelő célcsoportot!

Az e-mail marketing sikeressége a megfelelő célcsoport kiválasztásán múlik. A közönség meghatározásával megértheted, milyen tartalmakat, stílust és hangnemet kell használni az e-mail kampányban.

Használj hatékony e-mail sablonokat!

A kreatív és professzionális sémák segítenek a felhasználók figyelmének felkeltésében és a márka építésében. Használj egyértelmű és könnyen olvasható sablonokat, amelyek befolyásolják vásárlóidat a célod elérésében.

Biztosítsd a mobil barát megjelenést!

A mobil eszközökön történő megtekintés egyre növekvő százaléka miatt fontos, hogy e-mail kampányod mobiloptimalizált legyen – beleértve a megfelelő formázást és megjelenítést minden eszközön, beleértve az okostelefonokat és a táblagépeket.

Varázsold vizuálisan vonzóvá e-mail marketing leveleid!

A képek mellett használj GIF-eket, beágyazott videókat és animált illusztrációkat, hogy vizuális hatást kölcsönözz az e-maileknek. Emellett effekteket is alkalmazhatsz, hogy valami frissesség érkezzen az előfizetők postaládájába.

Hasonlítsd össze hirdetési stratégiáid különböző változatait!

E-mail marketing

Az A/B tesztelés segítségével egyszerűen kiderítheted, melyik e-mail kampányod fut a legjobban. Változtass az e-mail sablonokon, a szövegen, a címzetteken és más tényezőkön, hogy egyértelmű legyen, melyik a leghatásosabb módszer vásárlóid bevonzására.

Készíts automatizált kampányokat!

 • vásárlóid személyre szabott üzeneteket kaphatnak
 • precíz célzást, hatékony ütemezést és költségkezelést eredményez

Folyamatosan frissítsd a tartalmat!

A vásárlóid érdeklődése szüntelenül változik, ezért nélkülözhetetlen, hogy üzeneted állandóan frissüljön és releváns legyen. Emellett aktualizáld a célcsoportodat is, hogy megbizonyosodj arról, hogy a célod megfelelően állítva van!

Következetesen küldj e-maileket!

Vevőid rendszeresen kapjanak hírt rólad, melyhez állíts be következetes e-mail küldési ütemtervet is, hogy esélyük se legyen elfelejteni márkád.

Mérd és elemezd az adatokat!

Ellenőrizd a nyitási- kattintási és vásárlási arányokat, hogy megértsd, hogyan hat vásárlóidra az e-mail kampányod.

Emeld új szintre az e-mail marketing vásárlói élményét!

Az AMP (Accelerated Mobil Pages) technológia alkalmazása lehetővé teszi a felhasználóid számára, hogy magából az e-mailből intézkedjenek:

 • hozzáadhassanak eseményeket a naptárhoz
 • válaszoljanak egy eseményre, lefoglaljanak jegyeket
 • kapcsolatfelvételi űrlapot töltsenek ki.

Összpontosíts az e-mail marketing automatizálására!

E-mail marketing

Az automatizálás segítségével időt és energiát takaríthatsz meg, miközben ugyanolyan hatékony maradhatsz az ügyfélkapcsolat-építés terén.

Az automatizált e-mailek személyre szabottak, időzítettek és optimalizáltak lehetnek, ami javíthatja a nyitási és kattintási arányokat, valamint növelheti a vásárlásokat és az ügyfélkövetés eredményességét.

Az e-mail marketing továbbra is meghatározó része marad a digitális marketing stratégiának:

 • A célzott, megszemélyesített üzeneteknek köszönhetően magas visszatérítési arányt biztosít.
 • Lehetőséget nyújt a folyamatos kapcsolattartásra és az értékesítési lehetőségek hatékony megragadására.