Sales Autopilot és ShopRenter szinkronizáció Silver csomag esetében

Általános beállítási segédlet a későbbi gördülékeny munkavégzés érdekében.

Mit érdemes tudni a ShopRenter Silver csomagjáról?

A Gold csomag esetében minden szinkronizáció teljes, viszont ha SA-ban megtörtént a eCommerce, CRM modul előfizetés, de csak Silver csomag van az SR-ben, akkor az alábbiakat kell tudnod:

A megrendelés összesítő leveleket továbbra is a SR rendszere fogja kiküldeni egy-egy megrendelés után, viszont a szinkronizációnak köszönhetően több, relatív időzítésű, eladásösztönző levelet is útnak indítunk.

Lényeges információ, hogy mivel a szinkronizáció Silver csomag esetében nem 100%-os, a sikertelen bankkártyás megrendeléseket manuálisan kell kezelni.

Kattints az adott megrendelés melletti ceruza ikonra, a megrendelés szerkesztéséhez. Állítsd be, hogy a megrendelés sikertelen volt. (Ez az áttekinthetőségben segít, levelet nem fog elindítani)

Az űrlap alján található Sikertelen kártyás megrendelés űrlapon keresztül a megrendelő adatait tudjuk módosítani. Itt is be kell állítani, hogy a megrendelés sikertelen volt.

Ezzel a lépéssel azt mondjuk a rendszernek, hogy az adott vásárló megrendelése sikertelen volt, és a korábban definiált paraméterek alapján, a sikertelen kártyás megrendeléskor kiküldendő levél aktivizálódni fog.

Ezután érdemes figyelemmel követni a vásárlói viselkedést, tehát, hogy a vásárlás befejezését szorgalmazó levél sikeres volt-e vagy sem. Ha a levél hatására megtörtént a vásárlás befejezése, akkor állítsuk vissza a vásárlás státuszát “Megrendelve” státuszra.

Ha három nap elteltével sem fejezte be vásárlását, akkor kiküldhetjük neki a következő felszólító levelet, a korábbi módszerhez hasonlóan, csak egy másik űrlapon keresztül.

Ezt a lépést tetszőleges alkalommal megismételhetjük, tapasztalataink szerint azonban, ha három fizetési emlékeztető levél hatására sem fejezi be a vásárló a megrendelést, akkor ő már nem is fogja a későbbiekben sem.

+1: Ez a módszer nem csak a sikertelen bankkártyás vásárlások befejezésének ösztönzésére jó, hanem az adott megrendelés státuszváltoztatásával, az automata levelek kiküldését is egyetlen kattintással szüneteltetni tudjuk. A legtöbb levél sikeres megrendelés esetén kerül kiküldésre, így ha egy vásárló megrendelési státuszát valamely sikertelen státuszra módosítjuk, a levelek egészen addig nem fognak kimenni neki, míg a státuszt újra ‘Megrendelve’ állapotra nem állítjuk.