Webdesign projektmenedzsment szoftverek 2021-ben

Egy vagy több webdesign projekt kezelése bonyolult feladat. Nem könnyű egyszerre megfelelni az ügyfél elvárásainak, miközben a kreatív csapat is boldog maradjon. Ez néha úgy tűnhet, mint egy kötélhúzó verseny.

Azonban egy megfelelő projektmenedzsment szoftver segítheti a webdesigner munkáját.

Ebből a blogcikkből most megismerhetsz néhány projektkezelő szoftvert.

Miért van szükséged webdesign projektmenedzsment szoftverre?

Elsőre azt is gondolhatnád, hogy egyáltalán nincs szükséged projektmenedzsment programra egy kisebb projekthez, vagy csapathoz. Azonban butaság lenne ezt gondolnod, hiszen számos előnye van egy ilyen eszköz használatának.

A munka átláthatósága: Fontos már a legelején tisztáznod, hogy van-e forrásod és sávszélességed egy új projekt elindításához? El tudsz-e vele készülni a várt határidőn belül?

Projektek ütemezése: Ebben a fázisban figyelned kell arra, hogy jó úton jársz-e, időben tudod-e teljesíteni a feladatokat? Mely feladatok húzzák le a projekt ütemezését? Módosítani kell-e az ütemterven?

Ügyfélkommunikáció: Nagyon fontos az is, hogy az ügyfél jóváhagyta-e a webdesign tervet? Hogyan kap visszajelzést tőled? Hol tároljátok az ügyfél-inputokat, és hozzáférhető-e a projekten dolgozó munkatársak számára?

Munkaterhelés kezelése: Fontos azt is figyelemmel kísérned, hogy a csapatából valakit eláraszt-e a túl sok munka?

Melyek a legjobb webdesign projektmenedzsment szoftverek?

A toggl.com listájáról most bemutatunk két hasznos eszközt:

Toggl Plan

toggl plan

A Toggl Plan egy nagyon egyszerű projektmenedzsment eszköz. Szabadúszó webdesigner, vagy ügynökségek számára is előnyös a használata, hiszen egyszerű a kezelőfelülete, és rugalmas projektmenedzsment funkciókkal rendelkezik.

Előnyei:

  • projekt ütemezésének megtervezéséhez.
  • egyéni feladatok munkafolyamatainak kezelésére.
  • remek eszköz a csapat irányítására.
  • a minőség-ellenőrzés nagyon egyszerű vele, hiszen ellenőrzőlistákat csatolhatsz a feladatokhoz.
  • a Toggl Track integrációval nyomon követheted a feladatokra fordított időt.

A Toggl Plan-t ingyen használhatod, amellyel korlátlan projekteket és legfeljebb 5 csapattagot kezelhetsz.

Trello

projektmenedzsment szoftver

A Trello egy egyszerű feladatkezelő szoftver, amely alkalmas egy csapat zavartalan működtetésére is. Az alapvető funkciókat kibővítheted különböző kiegészítőkkel is.

Előnyei:

  • segítségével egyéni feladatokat, munkafolyamatokat hozhatsz létre, és kezelheted a feladatokat a Kanban táblák segítségével.
  • előnyös az alkalmazása, hiszen a megosztott fájlok segítségével simán megy a csapattagokkal a közös munka.
  • arra is alkalmas a Trello, hogy a naptár nézet segítségével megtervezheted a csapat megosztott naptárát, hogy senki ne maradjon le a határidőkről.

A Trello-t is ingyen használhatod, mivel tökéletes választás 10 csapatprojekt kiadására, és korlátlan számú felhasználót csatolhatsz hozzá.

Reméljük tudtunk hasznos tippeket adni a legjobb projektmenedzsment szoftver kiválasztásához. Előző cikkünket itt olvashatod el: feltörekvő marketing trendek.

Felveszem veletek a kapcsolatot!

Berta Gergő
06 30 386 2627
gergo.berta@maxi.onlinevagyok.com