Ha te is online marketing expert vagy, akkor gyakran felmerülhet benned ez a kérdés:

Hogyan szerezhetek több ügyfelet?

Ez egy széleskörű kérdés, amelyet sokféleképpen meg lehet válaszolni. Azonban van egy kulcsfontosságú terület, amelyre fókuszálva bármilyen típusú vállalkozás – legyen az egy webshop, vagy SaaS szolgáltatás – növekedési pályára képes állni.

Szakértőink azt tanácsolják: összpontosíts arra, hogy weblapod ÚJ látogatóiból lead-ek, majd ügyfelek legyenek!

Miért az új látogatókra koncentrálj?

Azért mert egy weboldal új látogatóinak 98%-a nem hajt végre semmilyen marketing célú konverziót. Azok a látogatók, akik pedig konvertálnak, 84%-a először jár az oldaladon.

Ebből az következik, hogy az első látogatás során van a legnagyobb esélyed a led-ek generálására, illetve új vásárlók szerzésére. 

új vásárlók

Forrás: justuno.com

A fenti képen az online vállalkozások átlagos forgalmi konverziós arányait láthatod, amely a Straight North tanulmánya alapján készült, és akik több mint 300 000 valódi értékesítési lead-et elemeztek ki.

Az új látogatókra való odafigyelés azonban még csak a kezdet. Te is biztosan sok időt, pénzt, és energiát fektetsz abba, hogy forgalmat terelj a webhelyedre például fizetős hirdetésekkel, keresőoptimalizálással, tartalom marketinggel.

Miután már özönlenek az emberek a honlapodra, webáruházadba, nem lenne ésszerűbb egy olyan stratégiába fektetni, amely a forgalmat az első látogatás során értékes leadek-ké generálja?

Gondolj csak arra, ha már az új látogató megadta az email címét, akkor ingyen küldhetsz neki marketing célú e-maileket! Ekkor azonban gyorsan kell cselekedned, hiszen az idő múlásával egyre kevesebb lesz arra az esélyed, hogy igénybe vegyék szolgáltatásaidat, vagy tőled vásároljanak. 

Próbáld ki ezt a 3 konverziónövelő online marketing stratégiát!

1. Használj e-mail popup-ot az első látogatók elkötelezésére

Elsődleges célod az, hogy az új látogatók feliratkozzanak az email listádra. Mivel az első látogatók csak nagyon ritkán vásárolnak tőled, koncentrálj az email címük megszerzésére. 

Ekkor játszik fontos szerepet az e-mail pop-upok alkalmazása. Közvetlenül vonhatod be az új látogatókat a folyamatba, meggyőzheted őket, hogy csatlakozzanak a levelezőlistádhoz. A cselekvésre ösztönzést közvetlenül a szemük elé teheted, amelyet csak végre kell hajtaniuk.

2. Kapd el az új látogatókat exit-popup-al!

Vannak olyan látogatók, akik nem konvertálnak az e-mail pop-up felbukkanását követően, vagy a webhelyed böngészése során. Szerencsére létezik az exit pop-up marketinges megoldás. 

Célzott üzenetküldéssel veheted rá a látogatókat a konvertálásra, abban a pillanatban, amikor megpróbálják elhagyni az oldalt. 

Az exit-popup egy nagyon hatékony eszköz arra, hogy több leadet szerezz, hiszen személyre szabott ajánlatokat és dizájnt hozhatsz létre. Íme egy nagyszerű példa a Shoprenter weboldaláról:

shoprenter popup

Forrás: shoprenter.hu

3. Alkalmazz ösztönzőket ajánlataidban

Egy egyszerű e-mail pop-pup segítségével megtudod fogni a potenciális ügyfeleket, vásárlókat, de ha ösztönzőket, angolul Incentives-t adsz az ajánlatodhoz, akkor drámai módon megnövelheted a konverziós arányt.

Ilyen ösztönzési módszerek lehetnek például: 

  • pénzvisszatérítés, 
  • kuponos ajánlat, 
  • ingyenes szállítás,
  • ingyenes bónusz termék, 
  • ingyenes online konzultáció.

Nem számít, milyen típusú üzleti tevékenységet folytatsz, ezek a marketing technikák valóban működnek. 

Úgy érzed az eddig elköltött marketing büdzséd, nem hozta az elvárt konverziós eredményeket? Vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk TÖBB BEVÉTELT elérni már a  következő évben!

Felveszem veletek a kapcsolatot!

Berta Gergő
06 30 386 2627
gergo.berta@maxi.onlinevagyok.com